• 20. April 2015
  • Open Mic
  • 0 KOMMENTARAR

Open Mic Guide København

Brug for et godt grin i hverdagen? Tag til en af Københavns mange open mics!

De fleste kender eller har hørt om Comedy Zoo, som alt andet lige må siges at være centrum for live stand up i København. Mange kender dog ikke til alle de alternativer, som der efterhånden findes en del af i hovedstaden. De er super hyggelige og ofte enten gratis eller meget billige i entré. Her er et overklik over alle de steder i København, hvor det er muligt at få sig en god griner i løbet af ugen.

Mellemrummet om mandagen:

På samme gade som Nørrebros Teater ligger der en kældercafé baseret på økologi, fairtrade og mangfoldighed. Hver mandag kl. 20 er der ganske gratis open mic med en ny vært hver uge, der præsenterer et line-up blandet med erfarne og nye komikere. Mic’en er velbesøgt, og der er begrænset med plads, så det er en god idé at komme i god tid.

Tjek deres facebookside ud for info – klik her

Den Glade Gris om mandagen:

Et forholdsvist nyt koncept, hvor det udelukkende er erfarne komikere, der er i lineuppet. Der er en ny vært hver måned, som har fire etablerede komikere med sig. Det er helt gratis, og en god måned at pifte en kedelig mandag op på.

Tjek deres facebookside ud for info – klik her

Huset-KBH om tirsdagen:

Huset KBH samarbejder med Red Barnet Ungdom om denne Open Mic, der koster 25 kr., som ubeskåret går til Red Barnet Ungdoms projekter. Det er en veletableret Open Mic med god plads i Husets Musikcafé på 3. sal.

Tjek deres facebookside ud for info – klik her

Café Bartof om tirsdagen:

En hyggelig jazz-café på Frederiksberg med to faste værter, der skiftevis giver dig et gratis lineup hver uge. Du får velserverede fadøl, hyggelig atmosfære og dygtige komikere – så er hyggen til dén tirsdag vist også på plads!

Tjek deres facebookside ud for info – klik her

Lygten Station om onsdagen:

Er du comedyhungrende om onsdagen, går du aldrig forgæves på Lygten. De har ofte almindelig open mic aften, hvor man selv bestemmer, hvad man vil ”smide i spanden” i entréen. Hvis ikke der er open mic, er der typisk et andet comedy-arrangement. Lygten er også god til at få udenlandske komikere til Danmark, så hvis man er til stand up på engelsk, er stedet værd at holde øje med.

Tjek deres facebookside ud for info – klik her

Café Nutid om onsdagen:

Lige ved siden af universitetet på Sankt Peders Stræde i indre by ligger hyggelige Café Nutid. Det er frivillige, der kører caféen, som er et samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp og Nødhjælpens Ungdom, hvor al overskud går til at hjælpe verdens fattigste. Deres open mic er ganske gratis og foregår i kælderen. Den er velbesøgt af især studerende, der hænger ud i kælderens kringelkroge.

Tjek deres facebook ud for info – klik her

Den Glade Gris om torsdagen:

Tilbage i 90’erne da Den Glade Gris hed Café Din’s, var det i samme hjørne af stedet, at der var open mic. Dengang var stand up dog noget mindre udbredt i Danmark, og der var få i branchen. Efter nogle år på det daværende Kulcaféen vendte standuppen hjem til stedet igen. Det er efterhånden blevet en meget etableret og velbesøgt mic, hvor du både ser helt nye komikere og også de helt store. Det er en rigtig god idé at komme i god tid, da stedet ofte bliver fyldt.

Tjek deres facebookside ud for info – klik her

Play om torsdagen:

Atmosfæren på Play Teatret på Amager har altid været noget helt specielt. Om det er de fantastiske lokaler, den kunstneriske stemning eller de tre ualmindeligt søde kvinder der bestyrer stedet vides ikke – sikkert en kombination. De har ofte comedy-arrangementer, og har en fast open mic med et højt niveau af etablerede komikere. Det koster sølle 40 kr. og er bestemt alle pengene værd.

Tjek deres hjemmeside ud for info – klik her

Pøbelvældet i slutningen af måneden:

Samfundssatire og politisk comedy i form af både stand-up, impro og mange andre genrer. Humor med indhold fra nogle af landets dygtigste i disciplinen. Det foregår som regel på Toga Vinstue i indre by og der er gratis entré.

Tjek deres facebookside ud for info – klik her

Christiania Comedy Club:

Den første torsdag hver måned er der stand up på staden. Det foregår på Christianias børneteater og er som regel en blandet landhandel af hele branchen. Det koster 50 kr. i entré og er bestemt en oplevelse værd!

Tjek deres facebookside ud for info – klik her