Billede af Thomas Wivel - foredrag og stand up
‹ Se alle komikere

Thomas Wivel - foredrag og stand up

Thomas Wivel debuterede som komiker på Cafe Din’s helt tilbage i 1991 og er hørt refereret som ”The Godfather” af dansk stand up. Der er ikke den ting indenfor branchen, Thomas ikke har lavet og ikke det medie, han ikke har beskæftiget sig med.

Det er ikke svært at se erfaringen skinne igennem i Thomas’ sceneoptræden. Han har en autoritet og en ro, der giver publikum en instinktiv tryghed til at kunne nyde showet. Thomas kan finde på at tale om alt fra ytringsfrihed til parhold og børn og har en helt særlig evne til at kommunikere med publikum under showet. Han kan improvisere og kommunikere som ingen andre, og det giver en følelse af fællesskab mellem komiker og publikum. Med et glimt i øjet og et svar på alt der bliver smidt i hans retning, kan han charme hvilket som helst publikum.

Du kender Thomas Wivel fra…

… Et hav tv- og radioprogrammer, adskillige dvd udgivelser og velanmeldte stand up shows, diverse bogudgivelser og satireudgivelsen ”Blæksprutten”. Du husker ham måske også som deltager i det populære TV2 program ”Vild med dans”.

Thomas Wivel er aktuel med…

… Komik som altid! Derudover har Thomas Wivel nogle forskellige foredrag, som hver har sit særegne fokus.

Performance, retorik og debat

Er et tretimers forløb primært henvendt til skoler. Forløbet handler dybest set om, at få eleverne til at åbne sig mere. Med udgangspunkt i positiv psykologi indeholder forløbet en serie af sjove øvelser, der fokuserer på spontanitet, intuition og fantasi, hvor målet er, at eleverne får fornemmelsen af at turde være på, stole på deres intuition og opbygge et kreativt overskud. Der bliver kigget på kropssprog og retorik i forhold til mundtlig fremstilling – der også kan have fokus på mundtlige eksamener – og metode til at bruge humor som værktøj til at få bugt med forskellige former for præstationsangst.

Forløbet kan også justeres til at omfatte lærere, virksomheder og præsentationsteknik på alle niveauer. Det kan desuden udvides til et længere forløb eksempelvis i forbindelse med en temauge eller et valgfag.

Ytringsfrihed og satirens rolle

Foredraget tager udgangspunkt i Thomas Wivels 25 år som komiker og som forfatter af flere debatbøger om ytringsfrihed, ”De Hellige Køer” og ”Bugtaler for Gud”. Thomas Wivel taler underholdende, sjovt og debatterende om satirens rolle som udvikler og fornyer af systemtænkning og faste standpunkter. Han fortæller anekdotisk fra egne dyrekøbte erfaringer som komiker i et filosoferende og funderende forsøg på at belyse ironiens, satirens og humorens vigtighed og pligt til at ændre, inspirere og skabe dialog. Foredraget varer mellem 45 og 60 min.

Hyldest til Rød Stue

Er et komisk show om Thomas Wivels liv med fire børn og de møder, han har haft med forskellige skoler og institutioner og deres ansatte gennem tiden. Det har med årene givet ham den dybeste respekt for disse hårdt prøvede og hårdt arbejdende folk. Thomas fortæller levende om sine erfaringer, og han kommer med sin ufiltrerede holdning til bedrevidende forældre, der tror de skal blande sig uafladeligt i skolelederes og personalets arbejde. Showet er særligt velegnet til festen på skolen, konferencer, seminarer eller workshops for lærere og andet pædagogisk personale. Det varer mellem 45 og 60 min.

Se en smagsprøve på Thomas Wivel her

Bliv kontaktet om booking